Quantum / EFT / Reiki  | e.v.d.bom@gmail.com
Energetisch Centrum Appelscha

Een jongetje van 6 jaar was met zijn ouders en zusje naar Italië op vakantie geweest. Het zwembad naast het hotel was een geliefd plekje voor deze jonge man. Papa en mama hadden verteld waar hij de toiletten kon vinden als hij moest plassen. Na een poosje dacht papa dat hij toch wel erg lang weg bleef en ging op onderzoek uit. Bij de toiletten vond hij een krijsend manneke in een toilet waarvan de deur in het slot was gevallen en van binnenuit niet meer open ging. Toen het manneke bevrijd werd was het nog lang overstuur.

Toen het gezinnetje weer thuis was gekomen was er een paar dagen later weer een noodlottig gebeuren met ditzelfde jongetje. Toen hij thuis naar het toilet ging viel de kruk aan de binnenkant uit de deur. Hysterisch kwam hij later bevrijd uit het toilet.

Hier moest ik snel iets aan doen voordat het traumatisch wordt voor dit jongetje. Toen ze ’s avonds naar bed gingen vertelde ik dat ik een geheim wilde vertellen. En dit geheim wilde ik alleen vertellen tegen broertje en zusje en de knuffelkonijn. Ik vertelde het knuffelkonijn in zijn grote oren dat er hier iemand is die heel erg bang is geweest in Italië. En ze knikten allebei. Maar hij is wel heel erg cool, vertelde ik het konijn. En het jongetje glunderde! Ik vertelde dat ze nu op zijn kopje moesten tikken en zeggen: “Ik ben heel erg bang geweest in Italië, maar ik ben wel heel cool”. En nu tikken we op zijn buik en zeggen weer hetzelfde. Het jongetje vond het geweldig om dit geheim te vertellen aan zijn knuffelkonijn. Ik verteld hem dat hij dit elke avond moest doen als hij in bed lag. Zodat alleen het knuffelkonijn weet hoe bang jij bent geweest. Maar konijn vind je wel heel erg cool!

 

Hallo Els,
 
Hier ff een berichtje van mij. Ik zal je nog steeds een mail sturen over mijzelf en EFT. Deze mail laat nog ff op zich wachten daar ik nog niet klaar ben. Het gaat wel goed hoor, heel goed. Het gefoeter op 't werk zit er nog wel in maar ik blijf hopen. Ik weet daar ik nu positief in het leven sta i.p.v. negatief, dat het geweldig gaat. Alles komt goed, (ook de mail hoor..hihi). Ik gebruik EFT nog elke dag en daar blijf ik maar bij. Heb voor een paar maanden terug 2 cursussen besteld over gelukkig zijn gelukkig blijven en zelfvertrouwen. Dit combineer ik met EFT. Dit is wat ik wil.
Nog hartstikke bedankt Els voor dat je me zo hebt geholpen.

 

 

Een verhaal van angst

 

Wanneer ik een man tegenkom met een leren jasje aan, die ook een transpiratie geur bij zich heeft, dan voel ik angst. Reclame met bankovervallers en een vluchtauto waar een wat sneaky man in zit, dan ik voel angst. Ik heb nu een nieuwe toiletspray gekocht waar een vleug van lavendel in zit die mij het gevoel van angst geeft. Ik weet niet waar de angst vandaan komt!

 

We gaan kloppen samen met de zin: “ Ondanks dat ik angst voel van een lavendel luchtspray, toch accepteer ik mezelf diep en volledig”. In het stilte moment herinnerde ik me een situatie die lang vergeten was. Ik was 12 jaar en lag in het gras met een 12 jarige jongen die seksueel veel verder was dan ik. Eigenlijk wist ik toen nog van niets en ik werd ontzettend bang toen ik de bobbel in zijn broek voelde. Ik maakte dat ik weg kwam! Toen we gingen kloppen op de zin: “Ondanks dat ik angst voel voor mannen met leren jasjes, toch accepteer ik mezelf diep en volledig”. Toen kwam de vergeten herinnering van 6 jaar later naar boven, toen had dezelfde jongen een leren jasje aan en had een zwarte auto. Hij probeerde mij op een sneaky manier in zijn auto te krijgen. Daar hebben we ook weer een zin op gemaakt. En weet je wat? Mijn angst is weg.